Vanaf vrijdag 19 januari zal de nieuwe expositie “De Berghuizer” 10 jaar na de sluiting geopend zijn voor het publiek. Op donderdag 18 januari zal de opening ’s middags om 16.00 uur worden verricht door dhr. Johannes van Raalte voorzitter van de stichting Berghuizer erfgoed. In samenwerking met deze stichting heeft het Heerder Historisch Museum deze expositie ingericht.


De afgelopen jaren zijn er veel vragen bij de Historische Vereniging gekomen om een overzichtstentoonstelling te maken en 10 jaar na de sluiting was een mooie gelegenheid om deze expositie in te richten. In deze expositie zullen veel foto’s te zien zijn, daarnaast zijn er reclame artikelen, kleine gereedschappen en machines, serviezen die in de kantine werden gebruikt en prachtige geschenkborden en asbakken die ter gelegenheid van een jubileum aan de personeelsleden werden gegeven. Veel personeelsleden van de Berghuizer Papierfabriek hebben in Wapenveld en Heerde gewoond en rond 1966 waren er zelfs ruim 900 personeelsleden. Op het hoogtepunt van de productie in de fabriek werd er zelfs 253.000 ton papier geproduceerd.


Om dit “jubileum” te vieren worden alle oud personeelsleden ook uitgenodigd om naar de expositie in Villa Jacoba te komen en op zaterdag 3 februari 2018 zal er van 14.00 uur tot 17.00 uur een reünie voor oud-berghuizermedewerkers zijn. Deze reünie vindt plaats bij de Postkamer in Heerde. Iedereen die bij de Berghuizer Papierfabriek gewerkt heeft, is van harte welkom.

Meld je aan voor deze reünie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


We hopen u allen in Villa Jacoba te mogen begroeten de tentoonstelling is gratis te bezoeken. Bezoekadres: Villa Jacoba Dorpsstaat 55 te Heerde.  De Vila is op dinsdag van 10-12 en van 14 tot 16 uur, op donderdag van 10-12 uur op vrijdag van 14-16 uur en zaterdag van 14-16 geopend.


Meer info kunt u vinden op de website van de HHV www.heerderhistorischevereniging.nl

In onze rubriek "Hoe is het nu met..........."dit keer een interview met Ria Dimmendaal

Klik hier voor het complete verhaal.

.

Op zaterdag 3 februari 2018 zal er van 14.00 uur tot 17.00 uur een reünie voor oud-berghuizermedewerkers zijn. Deze reünie vindt plaats bij de Postkamer in Heerde. Iedereen die bij de Berghuizer Papierfabriek gewerkt heeft, is van harte welkom.

Meld je aan voor deze reünie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Restaurant de Postkamer

Dorpstraat 49

8181 HN  HEERDE

Tel: 0578 - 700 233

Internet: www.depostkamerheerde.nl

 

 

In onze rubriek "Hoe is het nu met..........."dit keer een interview met Jeannet Jonker.

Klik hier voor het complete verhaal.

.

In onze rubriek "Hoe is het nu met..........."dit keer een interview met Gerard Douma.

Klik hier voor het complete verhaal.

.