Ria Dimmendaal

 

Wanneer werkte je bij de Berghuizer?

Ik werkte bij de Berghuizer van 1 januari 1998 tot aan de sluiting, 1 februari 2008. 10 jaar en 1 maand

Op welke afdeling en wat was je functie?

Mijn functie was customer service manager Digital Papers. Ik weet niet meer de precieze benaming van de afdeling. Het is een tijdje technical marketing o.l.v. Eero Miettola geweest, maar ook Research & Development o.l.v. Pierre Hovenga.
Daarnaast ben ik ook lid geweest van de OR en als lid en voorzitter.

Hoe kijk je terug op die periode?

Ik kijk er met veel plezier op terug. En wat mij bij is gebleven is de collegialiteit. Dit heb ik bij mijn huidige werkgever nog niet in die mate weer teruggevonden.
Maar het was ook een heftige tijd tijdens de sluiting. Veel van geleerd, maar ik heb niet de wens omdat nog een keer weer mee te maken.

Wat waren hoogte punten en wellicht minder leuke momenten?

Het klinkt misschien raar, maar de sluiting was zowel een hoogtepunt als een dieptepunt. Persoonlijk heb ik er heel veel van geleerd en heb ik veel zelfvertrouwen van gekregen, maar als ik achteraf zie wat het met mensen heeft gedaan. De impact die het heeft gehad….

Heb je nog contact met oud collega’s?

Ja, zo nu en dan kom oud collega’s tegen in mijn huidige werk. Aangezien nog steeds in Heerde woon, zie ik daar ok nog weleens iemand. En met een clubje mensen organiseert Heidi zo en af toe een reunie. Altijd erg gezellig.

Wat doe je nu (voor werk)?

Ik ben complaints manager bij DS Smith. DS Smith is een Engels bedrijf in gerecycled golfkarton verpakkingen met 11 papierfabrieken en over de 200 golfkartonfabrieken en sheetplants.
Dus ja, ik zit nog steeds in de papierindustrie

Tenslotte:

Soms denk ik weleens, wat als Berghuizer de overstap had gemaakt naar verpakkingspapier, zoals later zovele papierfabrieken hebben gedaan. Hoe zouden we er dan voor hebben gestaan?
Ach, als, als als…..
Het leven gaat verder en de sluiting heeft ook weer gezorgd voor nieuwe uitdagingen. Ik hoop uiteindelijk dat iedereen goed terecht is gekomen en verder is gegaan met een gelukkig leven. Op welke manier dat dan ook gebeurt, gelukkig leven is toch het belangrijkste.