Wanneer werkte je bij de Berghuizer?


Mijn dienstverband bij de Berghuizer was van 9 juli 2001 t/m 31 januari 2008 .


Op welke afdeling en wat was je functie?


Ik heb op de HR afdeling gewerkt en was daar bezig met opleiding en ontwikkeling van personeel en organisatie. Van Vapro opleidingen tot leiderschapsprogramma’s, van de (beruchte) MSO modules tot EFQM-trainingen en de Stora Enso management programma’s. Echt van alles kwam voorbij.


Hoe kijk je terug op die periode?


Met veel plezier kijk ik terug op mijn periode bij de Berghuizer. De jaren tot de sluiting waren erg leerzaam omdat ik in mijn rol door het hele bedrijf heenging. Van hele technische onderwerpen tot managementopleidingen. Dat was erg leuk en leerzaam.
In het laatste jaar heb ik wel een record gezet. Toen heb ik ruim 1500 opleidingen georganiseerd. Deze waren vooral gericht op uitstroom en zorgen dat mensen met goede papieren de arbeidsmarkt op konden. De meest bijzondere die me is bijgebleven was toch wel de opleiding tot hoefsmid die een oud-collega is gestart. Vooral omdat degene ineens van de vervelende situatie toch een hele mooie kans wist te maken. Hij volgde zijn passie en ging doen wat hij eigenlijk altijd had gewild. Prachtig!


Wat waren hoogte punten en wellicht minder leuke momenten?


Minder leuk was soms de procedurele wereld die we zelf bedacht hadden. Berghuizer was een papierfabriek maar met alle formulieren. studieovereenkomsten, procedures en handboeken waren we ook zelf wel een soort van papierfabriek. Natuurlijk moeten zaken goed geregeld zijn, maar procedures leken soms tegen “de bedoeling” in te gaan. Als lerende organisatie is het goed om ook voldoende flexibiliteit te houden en wendbaar blijven. Zo terugkijkend begrijp ik ook wel hoe het zo gekomen is maar misschien waren we toch iets doorgeslagen in het “goed regelen”.
Het hoogtepunt is misschien raar om te zeggen. Dat was het dieptepunt van de Berghuizer. Vanuit mijn vak was de tijd rondom de sluiting echt fantastisch. Procedures aan de kant en iedereen  proberen op weg te helpen in een carrière na de Berghuizer. Dat was toen het allerbelangrijkste. Mobiliseren, activeren, zoveel mogelijk opleidingen proberen te organiseren en mensen uitdagen om weer kansen te gaan zien en creëren in die situatie.


Heb je nog contact met oud collega's?


We zijn met afdeling HR nog een paar keer uit eten geweest en een paar collega’s heb ik nadien nog wel gesproken. Afgelopen jaren eigenlijk niet meer zoveel.


Wat doe je nu (voor werk)?


Ik ben nu directeur bij een opleidingsinstituut. Dit bedrijf verzorgt opleidingen voor medewerkers van vastgoedbedrijven. Dat is wel een hele andere omgeving en ik  zit ook echt aan de andere kant van de tafel. Niet meer aan de inkoopzijde maar aan de adviserende kant. En dat is vooral ook heel leuk omdat klanten je uitdagen om met verfrissende oplossingen en aanpakken te komen rondom ontwikkelvraagstukken.


Heb je nog bijzondere toekomstplannen?


Eh… dat is vraag die ik dus vaak juist aan de ander stel. Maar nu je hem aan mij stelt… bijzondere plannen heb ik niet. Ik ga nog geen camping in Frankrijk beginnen en ook hoefsmid worden staat nog niet in mijn top 3. De uitdaging in mijn huidige werk is nog groot genoeg. De vastgoedwereld is echt flink in beweging en mede door mijn ervaring bij de Berghuizer en Stora Enso kan ik daar nog veel betekenen. En ja, *commercial break* hiernaast ben ik natuurlijk nog steeds actief bij het bloemencorso Sint Jansklooster (3e vrijdag van augustus).


Tenslotte:


De sluiting is misschien wel het beste dat mij is overkomen. Hierdoor kwam ik op nieuwe paden terecht waar ik anders niet zomaar was gekomen. En ik hoop oprecht dat iedereen dat inmiddels kan zeggen. Want waar een deur dichtgaat, gaat een nieuwe weer open.