Albert Boeve (51)

Wanneer werkte je bij de Berghuizer?

Albert werkte van september 1986 t/m mei 2009 bij de Berghuizer. De laatste periode was hij lid van het sluitingsteam.

Op welke afdeling en wat was je functie?

Albert heeft altijd op de financiële afdeling gewerkt en was uiteindelijk teamleider.

Hoe kijk je terug op die periode?

Albert kijkt met veel plezier terug op de 23 jaar bij de Berghuizer. Dit is toch de plek geweest waar hij het vak
in de praktijk heeft geleerd. Begonnen op de debiteuren administratie tot uiteindelijk de rol van teamleider. Daarnaast was het leuk en leerzaam om in een internationale omgeving te werken.

Wat waren hoogte punten en wellicht minder leuke momenten?

Het opdoen van werkervaring is het eerste wat opkomt, maar ook de ontwikkeling die de organisatie heeft doorgemaakt. Er waren veel reorganisaties, maar daarmee kwamen we wel steeds op een hoger plan. We leerden van deze ervaring en dat is iets wat ik nog steeds kan gebruiken. Het lerende effect werd ook gestimuleerd door de contacten met buitenlandse collega's. We werden daarmee geconfronteerd en vereiste soms ook een andere houding. Uiteindelijk werden we er allemaal beter van.

De sluiting van de fabriek was natuurlijk minder leuk, maar heeft me uiteindelijk zelf wel weer een carrière switch gebracht. Dat zie ik dan toch weer als positief. Door de opgedane werkervaring bij de Berghuizer heb ik toch relatief gemakkelijk een nieuwe baan kunnen vinden. Aan de andere kant heeft de sluiting ook veel geld gekost. Albert denkt dat met al dat geld in combinatie met de destijds flexibele en lerende organisatie er ook wel weer mogelijkheden waren geweest.

Heb je nog contact met oud collega's?

Afgelopen jaren is er nog steeds wel contact geweest met oud collega's, maar de frequentie neemt wel af.

Wat doe je nu (voor werk)?

Albert doet eigenlijk nog hetzelfde werk, maar nu bij een detacheringsbedrijf (Totality) in Zwolle. Dit bedrijf detacheert vnl. ICT'ers en bankpersoneel. De werkomgeving verschilt wel heel erg: van een groot productiebedrijf naar een kleine dienstverlener. Het takenpakket is nu veelzijdiger met onder andere de salarisadministratie inbegrepen.

Heb je nog bijzondere toekomstplannen?

In ieder geval gezond blijven en met plezier naar mijn werk blijven fietsen. De toekomst mbt papier blijft beperkt tot het opwerken van de oude voorraad Berghuizer papier.

Tenslotte:

Een hartelijke groet aan alle betrokkenen bij Stichting Berghuizer Erfgoed!

.